Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΣΚΈΨΕΙΣ ΜΟΥΌταν βλέπεις την θάλασσα σκέφτεσαι, πως να διασκεδάσεις.
Εγώ βλέπω την δύναμη της.

Όταν βλέπεις το ποτάμι, θέλεις να βάλεις μέσα τα πόδια σου για να δροσιστείς.
Εγώ ακούω το τραγούδι του.

Όταν είσαι στο δάσος, θέλεις να νιώσεις το οξυγόνο.
Εγώ βλέπω την τελειότητα.

Όταν βλέπεις ένα δέντρο, βλέπεις τον ίσκιο του.
Εγώ βλέπω την μεγαλοψυχία του, να δίνει χωρίς να παίρνει.

Όταν βλέπεις μια ντομάτα που καλλιέργησες, σκέφτεσαι τι νόστιμη είναι.
Εγώ βλέπω την χαρά της, να γίνει ένα με σένα, για να συνεχίσεις εσύ να υπάρχεις.

Όταν βλέπεις τα πουλιά να πετούν, βλέπεις την ομορφιά τους
Εγώ βλέπω την ανεξαρτησία τους

Όταν βλέπεις ένα φίδι φοβάσαι.
Εγώ βλέπω ένα ζώο, που ξέρει ότι το συχαίνεσαι και θέλει να κρυφτεί

Όταν βλέπεις ένα σκυλάκι, θέλεις να παίξεις μαζί του.
Εγώ βλέπω στα μάτια τους τον πόνο, που δεν μπορεί να σου πει Σ ΑΓΑΠΏ


-----------------------------

ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ


ΣΥΓΝΩΜΗ     :  Έκανες λάθος και μετάνιωσες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :   Είχες την ανάγκη κάποιου.

ΕΛΠΙΖΩ         :   Είσαι σε δύσκολη κατάσταση.


                                            ΜΙΑ ΛΕΞΗ - ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ

ΠΙΣΤΕΥΩ       :   Σου δίνει δύναμη.


-----------------------------------


Η ΥΠΌΣΧΕΣΗ είναι χειρότερη από την ΕΛΠΙΔΑ γιατί όταν δεν τηρείτε ματώνει.


-------------------------------

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

Κάθε τι που συμβαίνει στην ζωή μας, γίνεται για κάποιο λόγο και σίγουρα είναι για το καλό το δικό μας και των γύρω μας που το περιβάλλουν. Φαίνεται άδικο, φαίνεται λάθος μα δεν είναι. Ισως κάποτε μάθεις τον λόγο ή και όχι μα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, έτσι έπρεπε να γίνει. Μην την ψάχνεις ίσως κάποτε και να καταλάβεις, θα πείς ότι τώρα είναι αργά, όχι, αργά θα ήταν αν γινόταν όπως νόμιζες, γιατί πάλι βλέπεις την μισή αλήθεια, αν μπορούσες να την δεις όλη θα συμφωνούσες. Είτε μάθεις , είτε όχι, πάλι δεν αλλάζει, ήταν έτσι να γίνει για το καλό σου.
Εσύ όμως πρέπει να αγωνίζεσαι και όχι να μοιρολατρείς. Πρέπει να παλέψεις, να αγωνιστείς ,να προσφέρεις, να γίνεις καλύτερος από πριν.  Ίσως γι αυτό πέτυχες το καλύτερο για σένα και των γύρω σου. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από ότι περίμενες από τον αγώνα σου, όμως ο αγώνας σου έγινε για να φέρεις αυτό το αποτέλεσμα και όχι αυτό που νόμιζες εσύ για το καλό σου, μπορεί όμως και να είναι αυτό που ήθελες, γι αυτό μην σταματάς να προσπαθείς.

--------------------------------------------
ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ

Ο άνθρωπος  μπορεί να κάνει τα πάντα,  ακόμη και ένα βουνό αν πρέπει  να το μετακινήσει μπορεί. Όμως μόνο δύο πράγματα δεν μπορεί.
 Το πρώτο είναι ο θάνατος, όσο και άν παλέψεις όσο και αν αγωνιστείς, όσα λεφτά και αν έχεις, αν πρέπει να πεθάνεις, θα πεθάνεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψεις, ίσως γιατί πάλεψες έφτασες ως εδώ, μα όσο και αν πάλευες δεν θα πήγαινες παραπέρα.
Το δεύτερο, κανείς δεν μπορεί να σε σώσει από τον εαυτό σου. Όσο και αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα καταφέρει τίποτα, το πολύ-πολύ να τσακιστεί και αυτός μαζί σου. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος, αν θέλεις τόσο να πνιγείς (γιατί αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεις) είναι να σου δώσει μια πέτρα να πνιγείς γρηγορότερα για να υποφέρεις λιγότερο. ΟΜΩΣ εδώ έρχεται αυτό που φοβάται ο άνθρωπος, οι τύψεις και σε πιο ευρεία έννοια, οι αμφιβολίες. Κι αν προσπαθούσα, κι αν έκανα έτσι, κι αν , κι αν ,κι αν.................. ένα ατέλειωτο αν Γι αυτό προσπαθούμε να σώσουμε τον άλλο ως ένα σημείο, αν από ΄κει και πέρα κινδυνεύει ο εαυτός μας  σταματάμε, γιατί αυτός δεν φταίει.
Πολλοί ισως πουν ότι αυτό που φοβάται ο άνθρωπος είναι ο θάνατος ΛΑΘΟΣ
Αν ήταν ο θάνατος δεν θα υπήρχαν οι ήρωες και εσύ μπορεί να είσαι ένας ήρωας και απλά δεν το ξέρεις. Αν για παράδειγμα μια μάνα πρέπει να σώσει το παιδί της, είναι σε θέση να δώσει την ζωή της, αν όμως δεν χρειαστεί δεν θα μάθει ποτέ ότι ήταν και αυτή ένας μικρός ήρωας.
-------------------------------------
ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Όταν αγαπάμε κάποιον θέλουμε να κάνουμε τα πάντα γι αυτόν. Ομως παντού υπάρχουν όρια. Τα όρια δεν πρέπει να ξεπερνούν τον εαυτό μας γιατί και αυτός είναι ένας που αγαπάς και ίσως ο πιο σημαντικός γιατί αν πάψει να υπάρχει, θα πάψεις να υπάρχεις και εσύ και μαζί και η αγάπη σου....... έτσι απλά ...αφού δεν θα υπάρχεις εσύ άρα ούτε και αυτή. Αναρωτήθηκες μήπως δεν άξιζε.
Δεν είναι κακό να αγαπάς, κακό είναι  να θυσιάζεσαι άδικα.

---------------------------------------

ΟΤΙ ΤΟΛΜΑΣ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ζωή σου πρέπει να τολμάς, αλλιώς δεν θα μάθεις, θα αμφιβάλεις , θα πονάς. Μπορεί να πέσεις, να χτυπήσεις, μα θα σηκωθείς,  ξέρεις πως εσύ προσπάθησες, είσαι ήσυχος,θα συνεχίσεις, θα ζήσεις,  ------αν αμφιβάλεις θα πεθάνεις--------

----------------------------------------
ΑΓΑΠΗ είναι να δίνεις, να δίνεις χωρίς να υποφέρεις

---------------------------------------

Δεν πιστεύω στην μοναδική αγάπη, απλά δεν υπήρχε μια δεύτερη ευκαιρία. Η αγάπη δεν μετριέται σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα.

--------------------------------------

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Αυτός που σε κάνει να γίνεσαι  καλύτερος άνθρωπος.

----------------------------------------

ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ

------------------------------------------

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ

---------------------------------------Δεν είναι η ομορφιά που σε κάνει όμορφο, μα η ζεστασιά που έχεις μέσα σου.
Το να είσαι όμορφος είναι ένα προσόν για να σε προσέξουν οι άλλοι, η ζεστασιά που έχεις μέσα σου είναι για σε κρατήσουν.
--------------------------------

 Αν σε πούλησαν για 30 αργύρια , κι αν είπαν ψέματα κι αν σε καταδίκασαν χωρίς να σε δικάσουν, σε σταύρωσαν και σε μαχαίρωσαν κι αν χαιρόταν με τον πόνο σου μη λυπάσαι και στο Θεό το κάναν. Θα μου πεις εγώ δεν είμαι θεός, είναι κοντά σου όμως Αυτός, και Αυτός ξέρει τι περνάς.  Θα σου στείλει κάποιον να σε βοηθήσει, να σε σηκώσει, να παλέψεις, να συνεχίσεις, και να γίνεις καλύτερος από πριν, να δυναμώσεις. Και να ξέρεις πώς θα ΕΙΝΑΙ πάντα μαζί σου  και θα στο δείχνει συχνά, θα σου θυμίζει, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
Τί καλύτερο όταν ξέρεις ότι ο Θεός σ΄αγαπάει πολύ.
Κι αν η μοίρα σε χτυπήσει ξανά και ξανά, μην απογοητευτείς Αυτός θα είναι εκεί. Κι αν νιώθεις ότι είσαι μόνος, δεν είσαι, Αυτός είναι εκεί, απλά δεν τον βλέπεις. Εσύ συνέχισε και μην πάψεις ποτέ να αγαπάς και να συγχωρείς θα τα καταφέρεις.
Θα μου πεις μέχρι πότε θα παλεύω;  δεν ξέρω να σου πω. Αν σου πω ότι κάποτε θα βρεις το λιμάνι σου, μπορεί να είναι ψέμα. Αν σου πω ποτέ, θα είναι κρίμα Το μόνο που ξέρω πως αν δεν παλέψεις, θα πεθάνεις................................................................
κι αν πάψεις να αγαπάς και να συγχωρείς, θα είσαι ένας πικραμένος-ζωντανός-νεκρός- εσύ διαλέγεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

----------------------------------------

Καμιά φορά τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι όπως φαίνονται, αν αμφιβάλεις για κάποιον καλύτερα να ρωτήσεις και τον ίδιο μην αφήνεις τον εγωισμό να σε καταστρέψει, μην παίρνεις εσύ την ευθύνη, θα πληγωθείς και ίσως κρεμάσεις άδικα ότι αγάπησες πιο πολύ στον κόσμο.

---------------------------------------

Μην ρίχνεις τα λάθη σου στους άλλους, είναι λάθος, πάρε εσύ τα λάθη των άλλων πάνω σου και θα καταλάβεις.---------------------------------------

Μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος, θα είσαι πάντα δεύτερος. Προσπάθησε να γίνεις καλύτερος και θά είσαι πάντα πρώτος.

----------------------------------------


Τα πιο γλυκά μάτια είναι όταν κάποιος σ΄αγαπάει και σε κοιτάει για τελευταία φορά.
Τα πιο όμορφα όταν τον αγαπάς εσύ.
Αν συμβαίνουν και τα δύο μαζί σε λυπάμαι 

Αν συμβαίνει μόνο το πρώτο δεν πειράζει, γιατί εσύ δεν τον αγάπησες

Αν ισχύει μόνο το δεύτερο και συμβαίνει το ίδιο και στα μάτια που βλέπεις είσαι τυχερός
Αν συμβαίνουν  και τα δύο ή ήσουν πολύ τυχερός ή είσαι πολύ άτυχος

Στην πρώτη περίπτωση   ήσουν τυχερός αλλά τώρα δεν υπάρχουν πια, αλλά εσύ δεν έφταιγες
Στη δεύτερη περίπτωση είσαι άτυχος, γιατί μπορούσες να τα έχεις αλλά τα άφησες να φύγουν και ήταν δική σου ευθύνη.
----------------------------------------

Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να κάνουν σε σένα

------------------------------------------

Μην κλείνεις την πόρτα σ΄ αυτόν που σ΄αγαπάει άκουσε πρώτα τι έχει να σου πει μην τον αφήνεις  σε απορία, τον σκοτώνεις και αν τον αγαπάς και εσύ κάνεις τριπλό έγκλημα, αυτόν -εσένα και την αγάπη σας.

-------------------------------------------

Κράτα σταθερά τα πιστεύω και τα θέλω σου μην αφήνεις τους άλλους να σε αλλάξουν, αν τ΄αλλάξεις για τους άλλους  και είναι λάθος, εσύ θα χτυπάς το κεφάλι σου, αν δεν τ΄αλλάξεις και είναι το σωστό όλοι θα σε επικροτήσουν.

----------------------------------------------------
Ότι κάνεις να είναι με αγάπη.

----------------------------

Μια καλή κουβέντα είναι κάτι καλύτερο από μια καλή κουβέντα. Είναι ένας γλυκός λόγος που αγγίζει την ψυχή, κι όταν το λες με την καρδιά σου γίνονται και θαύματα.

----------------------------------

Μην προσπαθείς έναν γέρο να του αλλάξεις γνώμη, άδικα θα συγχιστείς, αυτός αν θέλει να το κάνει θα το κάνει. Είναι πιο εύκολο να σε ακούσει ο τοίχος παρά αυτός.

---------------------------------------

Αν κάποιον  αγαπάς  και σ΄αγαπάει  φέρσου το με αγάπη, μην αφήνεις τον εγωισμό σου να το πληγώσει, είναι κρίμα, δεν σου έφταιξε και καμιά συγνώμη δεν πειράζει.

------------------------------------------------


Μην πιστεύεις ότι εσύ είσαι πιο έξυπνος από τον άλλον, ίσως να μην ισχύει και να είσαι εσύ ο βλάκας.

---------------------------------

Αν κάποιος δεν μιλάει, δεν σημαίνει πάντα ότι δεν καταλαβαίνει, ίσως καταλαβαίνει περισσότερα απ΄ότι νομίζεις αλλά δεν θέλει να μιλήσει.

-------------------------------

Ο πόνος υπάρχει για να γίνεσαι καλύτερος. Αλλά δυστυχώς πονάει.

---------------------------------

Το κακό υπάρχει για να αναγνωρίζεται η αξία του καλού.

------------------------------

Μην ανακατεύεσαι ανάμεσα σε δύο μεγάλους, είναι τόσο μεγάλοι όσο και εσύ. Αυτοί μπορεί να τα βρούν μετά και εσύ να είσαι ο κακός.

---------------------------

Ο πόνος του θανάτου είναι μεγάλος αλλά αν ξέρεις όμως ότι όσο ζούσε ο άλλος έκανες ότι μπορούσες και δεν τον στεναχώρισες ποτέ, τότε η παρηγοριά είναι μεγαλύτερη, γιατί ήσουν πάντα δίπλα του για να τον στηρίξεις.

-------------------------------

Ο πόνος όταν προέρχεται από αυτόν που αγαπάς και ξέρεις ότι σ΄αγαπάει είναι απαρηγόρητος γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις στο γιατί.

-------------------------------

Δώσε χαρά εκεί που μπορείς

----------------------------------

Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, άσε το θεό να αποφασίσει αυτός ξέρει κάτι περισσότερο.

---------------------------

Μην αφήνεις το πρόβλημα να σε βάλει από κάτω, θα παραλύσεις. Άσε το πρόβλημα αν δεν βρίσκεις λύση, ίσως το λύσεις κάποια άλλη φορά.

---------------------------------

Αν δεν σε θέλουν φύγε αυτοί θα χάσουν, εσύ θα τα καταφέρεις,

----------------------------

Να αγαπάς τον σύζυγο σου σαν να είναι η τελευταία φορά που τον βλέπεις, γιατί σε κάποιους μπορεί και να συμβεί, αλλά εσύ θα τον έχεις χαιρετήσει. Να του δείχνεις και να του λες την αγάπη σου χωρίς να περιμένεις να κάνει και αυτός το ίδιο, ίσως κάποια μέρα να εκπλαγείς και να δεις ότι τελικά αυτός σ΄αγαπούσε περισσότερο.

------------------------------

Μην αφήνεις ποτέ τον σύζυγο σου να φύγει στεναχωρημένος από το σπίτι, γιατί οδηγεί και μπορεί να σκοτώσει κάποιον ή να σκοτωθεί. Όταν θα φεύγει να προσέχεις πάντα να είναι χαρούμενος και να είσαι σίγουρος ότι όταν θα τα βρεί σκούρα κατά την διάρκειας της μέρας, θα σκεφτεί το πρωινό  χαμόγελο σου, θα πάρει κουράγιο και τελικά θα βρεί την λύση και θα είσαι εσύ αυτός που τον βοήθησε και ας μην ήσουν εκεί.

-------------------------------------

Όλα λύνονται με την αγάπη, μην απελπίζεσαι.

----------------------------

Πολλές φορές αγαπάμε κάποιον, αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορούμε να είμαστε μαζί και μέρα νύχτα δεν μπορεί να βγεί από το μυαλό μας. Κάτσε και σκέψου πρώτα.

Αν δεν σ΄αγαπάει ή σου φέρθηκε άσχημα, μήπως δεν αξίζει.

Αλλά πάλι μπορεί να πιστεύεις ότι και εκείνος σ ΄αγαπάει,
μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι.
 Αν σου είπε πως σ΄αγαπάει μίλησε του,
αν δεν σου είπε προσευχήσου να μπορέσεις να τα καταφέρεις, να μην τρελαθείς
και ευχήσου ο θεός να τον έχει καλά.
και βρες κάτι για να απασχοληθείς.

------------------------------------
 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΡΙΣΜΑΝ

Ο Ρίσμαν κάνει μια διαπίστωση για όλες τις χώρες όπου ο καπιταλισμός είναι αναπτυγμένος "Το πρόβλημα των ανθρώπων είναι οι άλλοι άνθρωποι". Πάντα για ότι συμβαίνει και έχει αντίκτυπο στο σύνολο κατηγορούμαι τους άλλους. Αφαιρούμαι απο τους εαυτούς μας τις κατηγορίες και κρίνουμε τους άλλους ως ενόχους. Δεν αντιλαμβανόμαστε ή καλύτερα δεν θέλουμε να αποδεχτούμαι ότι ίσως να φταίμε και εμείς σε κάποιο βαθμό, ότι ίσως εμείς οι "αλάνθαστοι" πέσαμε σε σφάλμα. Προσωπικα πιστεύω ότι αν όλοι κοιτούσαμε κατάματα τα λάθη μας και τα διορθώναμε τότε ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου